Antwoorden Algemeen tafelvoetbal

Wat is het verschil tussen een indoor voetbaltafel en een outdoor voetbaltafel?

Outdoor voetbaltafels zijn gemaakt van weerbestendig materiaal met een hoogwaardige afwerking zonder verlies in spelkwaliteit. De tafels zijn zo gemaakt dat ze het hele jaar door buiten kunnen staan. Echter adviseren wij wel een afdekhoes over de tafel te plaatsen als deze niet gebruikt wordt. Sommige outdoor modellen worden standaard geleverd met een hoes. Indoor tafels zijn gemaakt van ander materiaal wat niet weersbestendig is. Wij raden dan ook aan om indoortafels niet buiten te gebruiken. Tevens raden wij af om indoor tafels in vochtige binnenruimtes te gebruiken in verband met de duurzaamheid en kwaliteit van de tafel. Het hout kan gaan werken en de stangen en schroeven gaan roesten waardoor hij niet meer lekker speelt of zelf helemaal niet meer bespeelbaar is.

Wanneer mag een voetbaltafel openbaar / op kantoor geplaatst worden?

Een voetbaltafel is geschikt voor openbaar gebruik als de kwaliteit van de tafel hoog genoeg is. Doorgaans is een tafel van hoge kwaliteit zwaarder afgewerkt en heeft hierdoor ook een zwaarder gewicht. De tafels in de professionele klasse zijn van sterke kwaliteit en dus geschikt voor intensief gebruik.

Hoe hoger de kwaliteit van de tafel, hoe hoger de duurzaamheid en hoe beter het spelgenot. Het spelgenot wordt bepaald door het speelveld en de lagers. Hierdoor zijn ze ideaal voor openbare ruimtes voor verschillende doeleinden. Zo zijn er tafels die ideaal zijn voor een licht intensief gebruik, zoals een kantoor, maar zijn er ook tafels die ingezet kunnen worden op scholen of zelfs speelhallen. Deze tafels zijn geschikt voor zeer intensief gebruik.

Is een voetbaltafel makkelijk te verplaatsen?

Voetbaltafels zijn afhankelijk van het gewicht goed te verplaatsen. Wij raden aan de tafel altijd met 2 personen te verplaatsen. Tevens hebben wij ook speciale opklapbare tafels in het assortiment. Deze tafels kunt u gemakkelijk opklappen waardoor hij veel minder ruimte in beslag neemt. Ook zijn er sommige opklapbare voetbaltafels die ook wieltjes hebben waardoor ze opgeklapt gemakkelijk zijn op te bergen. Daarnaast kunnen sommige tafels met vaste pootjes als optie met zwenkwieltjes worden geleverd. Deze modellen zijn dan gemakkelijk te verplaatsen. Uiteraard zijn deze wieltjes voorzien van remmen waardoor de tafel ook vast op zijn plaats kan blijven staan.

Zijn er tafels geschikt voor in kleinere ruimtes?

Wij hebben diverse voetbaltafels in ons assortiment met opklapbare poten. Deze tafels kunnen opgeklapt worden en gemakkelijk aan de kant gezet worden. Op deze manier kunt u genieten van een leuk potje tafelvoetbal, maar kan deze netjes aan de kant gezet worden als de tafel niet gebruikt wordt zodat er geen ruimte in beslag wordt genomen. Soms zitten er dan ook wieltjes onder waardoor hij gemakkelijk opgeklapt weggereden kan worden. Houdt u er aub wel rekening mee dat de stevigheid van de tafel iets lager wordt door het opklapsysteem. Vaste poten zijn steviger en stabieler.  

Hoeveel vrije ruimte is er nodig om een voetbaltafel heen?

Een voetbaltafel past in vrijwel elke ruimte, maar het is natuurlijk prettig om wat vrije ruimte om de tafel te hebben. Wij raden aan om aan de speelkanten minimaal 70cm vrij te houden zodat de spelers ruimte genoeg hebben om een leuk potje tafelvoetbal te spelen.

Met hoeveel personen kun je met een voetbaltafel spelen?

De kleinere voetbaltafels en tafelmodellen zijn geschikt voor 2 spelers. De meeste voetbaltafels hebben een standaard maat en zijn geschikt voor 2 tot 4 spelers. Er zijn een aantal grotere tafels die geschikt zijn voor 6 tot 12 personen. Deze tafels zijn geschikt om op scholen of andere instellingen in te zetten zodat kinderen met een groepje een potje tafelvoetbal kunnen spelen.

Vanaf welke leeftijd is een voetbaltafel geschikt?

Voetbaltafels die op tafel neergezet kunnen worden zijn geschikt voor spelers vanaf 4 jaar tot een jaar of 12. Deze tafels zijn laag en goed bereikbaar voor kleinere kinderen. De standaard tafels zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, echter raden wij aan geen kleine kinderen onder de 8 jaar te laten spelen op een voetbaltafel als deze geen telescopische stangen heeft. De basis tafels zijn meestal geschikt voor tieners tot een jaar of 12 of 14. We raden hogere kwaliteit tafels aan voor volwassenen omdat deze een betere spelkwaliteit hebben en zwaarder zijn. Door het hogere gewicht blijft er tijdens een fanatiek spel de tafel gewoon op zijn plek. De goedkopere tafels zijn lichter en daardoor makkelijker op te tillen tijden een fanatiek potje tafelvoetbal.

Maakt een voetbaltafel geluid tijdens het spelen?

Een voetbaltafel maakt nagenoeg geen geluid tijdens het spelen. Het enige wat geluid maakt is de bal die over het speelveld gaat. Een kurken bal maakt minder geluid dan een kunststof of plastic bal. Daarnaast zorgt een glasplaat ook voor geluiddemping.

Wat voor onderhoud heeft een voetbaltafel nodig?

Een voetbaltafel heeft niet veel onderhoud nodig. U kunt siliconespray op de stangen spuiten als u voelt dat ze niet soepel door de lagers gaan. Daarnaast kunt u de tafel met een lichtvochtige doek afnemen om het stofvrij te houden. Door hem wel af en toe te onderhouden met silicone spray en een vochtige doek zal de tafel langer fijn spelen.

Kan een voetbaltafel waterpas gezet worden?

Voetbaltafels moeten waterpas staan om een eerlijk potje tafelvoetbal te kunnen spelen. Een aantal tafels hebben dan ook stelpootjes/levellers om de tafel goed waterpas te kunnen stellen. Tafels zijn doorgaans niet in hoogte verstelbaar. De stelpootjes gaan maar om enkele centimeters.

Wat valt er onder garantie?

Alle producten worden geleverd met volledige wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. De door ons aangeboden fabrieksgaranties doen niets af aan de wettelijke garantie waar u als consument recht op heeft. Producten die onderhevig zijn aan slijtage of snel kunnen slijten hebben de standaard garantie die er wettelijk bij hoort. Bij alle producten staan de garantie termijnen gemeld. 

Ik heb een probleem met een gekocht product, wat moet ik doen?

Wanneer u een probleem heeft met een van onze producten betreuren wij dit uiteraard ten zeerste. Om tot een passende en correcte oplossing te komen kunt u melding maken via ons klachten formulier

Het probleem wordt dan direct in behandeling genomen en we zorgen voor een zo snel mogelijke en correcte afhandeling van het probleem.

Worden er ook producten verhuurd?

Nee, helaas kunt u bij ons geen producten huren.